Leestijd
|
2 minuten |
Geplaatst op
|
05 september 2024 |
In de holistische visie zijn lichaam, geest en ziel een eenheid die met elkaar in evenwicht moeten zijn. Op die manier gaat de energie het beste stromen en stimuleer je het zelfhelend vermogen van het lichaam.
Leefstijlcoaching kijkt wat meer vanuit een reguliere visie, op basis van evidence based practice en richtlijnen vanuit bijvoorbeeld Voedingscentrum en RIVM. Tegelijkertijd is het werk van een leefstijlcoach er nu juist op gericht om zowel een gezond lichaam als een gezonde geest te bevorderen. En dat doen leefstijlcoaches door een breed palet aan instrumenten in te zetten.
De volgende 5 holistische tips vanuit de leefstijlcoaching brengen deze werelden bij elkaar.
Zorg voor een evenwichtige benadering van zowel fysieke als mentale gezondheid. Stimuleer je cliënten om naast lichamelijke activiteit ook tijd te besteden aan mentale ontspanning en mindfulness.
Elke persoon is uniek. Pas je adviezen aan op de individuele behoeften, voorkeuren en levensomstandigheden van je cliënten. Wat voor de ene persoon werkt, werkt misschien niet voor de andere.
Adviseer een dieet dat rijk is aan verse, onbewerkte voedingsmiddelen. Moedig je cliënten aan om bewust te eten, aandacht te besteden aan hun honger- en verzadigingssignalen, en te kiezen voor voeding die hun energie en welzijn ondersteunt.
Stimuleer dagelijkse lichaamsbeweging die je cliënt plezier en voldoening brengt, zoals wandelen, dansen, yoga of sporten die passen bij de voorkeuren van je cliënt. Beweging is cruciaal voor zowel fysieke als mentale gezondheid.
Leer je cliënten technieken voor stressmanagement, zoals ademhalingsoefeningen, meditatie en tijd in de natuur doorbrengen. Stressreductie is essentieel voor het behoud van een goede energiebalans en algehele gezondheid.
Lees meer over holistische zorg en holistische therapieën:
Ontwikkelen in leefstijlcoaching of in de holistische zorg?